25 stycznia 2013

Parówki ośmiorniczki z duszoną cebulką


Pomysł na parówki podejrzany u wujka ze śląska, który często serwował je swoim dzieciom :) bardzo spodobała mi się taka wersja parówek i od tamtej pory również przygotowuję je w ten sposób. Polecam dla urozmaicenia śniadań swoim pociechom :)


Składniki na porcję dla 2 osób:

  • 2-3 duże cebule
  • 4 parówki (u mnie Berlinki)
  • sól i pieprz
  • ulubione zioła


Cebulę kroimy w piórka i dusimy pod przykryciem na wodzie z odrobiną oliwy z oliwek. Parówki przekroić na pół, a następnie na 2/3 długości parówki ponacinać wzdłuż  tworząc macki. Kiedy cebula się poddusi przyprawić solą, pieprzem, dorzucić parówki i smażyć bez przykrycia, aż woda odparuje a parówki się przyrumienią. Przed końcem smażenia doprawić ulubionymi ziołami. 

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za dodanie komentarza i zapraszam ponownie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...